{:hu}A Páváról{:}{:ro}Despre noi{:}{:en}About us{:}

{:hu}

Kezdetek

A Páva története egészen 2008-ig nyúlik vissza, amikor a Villa Vitae wellnessközpont és Pávakert étterem megnyitotta kapuit, majd közel tíz évig gyakorlatilag változatlan formában működött. Gazdát többször is cserélt, és a hely szelleme mindig különleges, egyedi volt, ám az utóbbi időben kissé már elhanyagolttá vált.

Új idők

Aztán 2018 elején vette gondozásába egy család, így azóta az ő vigyázó szemeik mellett bontogatja újra szárnyait. Tervekben bővelkedik a csapat – az út nem lesz rövid, de bővülni fog a szálloda, szépül és új funkciókat kap a hatalmas kert, megújul a wellness, és teljesen újragondolt étterem várja azokat, akik nem csak enni akarnak, hanem az ízekben is szeretik a változatosságot.

Kalandok a konyhában

Ezt az új szemléletet és irányt jelzi az egyszerűbb, letisztultabb név, a Páva is. A konyhát Balázs Hunor és Lukács István vezetik, akik nem szakítanak a hagyományokkal, hiszen helyi, mindig friss és minőségi alapanyagokat használnak. Csupán mindezt színesítik-ízesítik és olyan formába öntik, hogy ne pusztán jóllakás, de kaland is legyen az étkezés.

Új udvarhelyi gasztronómia

A Páva étterem erős alapköve kíván lenni nem csak az egész wellnesskomplexumnak, de a székelyudvarhelyi gasztronómiai életnek is. A város felpezsdülő és egyre változatosabb arcát mutató kulináris oldala csupa izgalmakkal kecsegtet – a Pávában ennek szeretnénk átadni egy finom szeletét.

Innováció – kis cseppekben

Filozófiánk alapja, hogy tiszteljük a vendéget, és bátran nyúlunk új dolgokhoz. Nem indulunk ki abból, hogy valami azért nem készül el, mert „úgyse vennék meg” – ezzel szemben szívesen kacsintgatunk bevált, vidékünkön mégis alig elterjedt, vagy teljesen ismeretlen trendek felé. Célunk, hogy újabb és újabb innovációkat csempésszünk be vendégeink gasztronómiai kultúrájába, és mindig találjanak nálunk valami izgalmasat.

{:}{:ro}

Începuturile

Povestea complexului Páva începe în 2008, când complexul de wellness Villa Vitae și restaurantul Pávakert s-au deschis porțile, și au funcționat timp de aproape zece ani practic în formă neschimbată. Locația a avut mai multe proprietari, dar ambianța a fost întotdeauna unică și specială, chiar dacă în ultimii ani a fost puțin neglijată.

Timpuri noi

La începutul anului 2018 o familie a preluat complexul și de atunci Páva (păunul) s-a îmbrăcat în culori mai vii sub supravegherea lor. Echipa are o mulțime de planuri – calea nu este una scurtă, dar pensiunea a fost deja extinsă cu șase noi camere și o cameră de conferințe, secțiunea de spa a fost renovată, curtea uriașă va căpăta funcții noi, și un restaurant complet regândit și considerat ca fiind unul dintre cei mai buni din județ așteaptă toate musafirii care nu vreau doar să mănâncă, dar să experiență o varietate de gusturi.

Aventuri în bucătărie

Noul nume mai scurt, Páva, este un simbol al acestei noi căi. Bucătăria este condusă de bucătarii premiați Balázs Hunor și Lukács István, cine nu se despart de tradițiile, deoarece întotdeauna folosesc ingrediente proaspete, locale și de înaltă calitate. Toate acestea sunt prezentate într-o formă mai nouă și mai specială, ca masa să fie și o aventură.

Noua gastronomie din Odorhei

Restaurantul Páva dorește să devină un fundament puternic nu doar pentru complexul de wellness, ci și a vieții gastronomice din Odorheiu Secuiesc. Fața culinară din ce în ce mai variată a orașului oferă din ce în ce mai multe experiențe – în Páva dorim să vă oferim o felie gustoasă a acestuia.

Inovație în picături mici

Baza filosofiei noastre este respectul față de oaspeții noștri și curajul cu care ne tratăm noutățile. Niciodată nu pornim de la o mentalitate de a nu prepara ceva, pentru că ”nu se vinde” – mai degrabă încercăm trendurile deja încercate dar nu prea cunoscute la noi, sau chiar cele complet noi. Scopul nostru este de a inova cultura gastronomică și de a oferi noi experiențe oaspeților noștri, atât în restaurant, cât și în wellness.

{:}{:en}

The begginings

The story of Páva begins in 2008, with the opening of the Villa Vitae wellness center and the Pávakert restaurant, both of which functioned, essentially unchanged, for almost ten years. It changed ownership a couple of times, but it always remained a special and unique place, even though it was a bit neglected in the recent years.

New times

In early 2018 a family took over the place and started taking care of it, letting the Páva (peacock) open its wings and reveal its true beauty. The team is full of plans – it won’t be a short road, but the guesthouse has been extended, the huge garden will be beautified and will have new features, the spa has been completely renovated and an innovative restaurant is open for anyone who don’t only want to eat, but prefer a diversity of tastes.

Kitchen adventures

This shorter and simpler name, Páva, marks this new philosophy. The kitchen is in the caring hands of Balázs Hunor and his associates, who respect traditions, as they strive to use local and fresh ingredients, whenever possible. This is then shaped in a way that means more than just food: we want every meal to be a real adventure.

Modern gastronomy in Udvarhely

We want the restaurant to be a foundation not only of our location, but also of the culinary life of town. The gastronomy in Udvarhely is beginning to be more and more varied and exciting – we here, at Páva, would like to offer you a delicious slice of this.

Innovation – in small drops

The basis of our philosophy is respect towards our guests and a bold way of incorporating new things. We never think about not cooking something because “it wouldn’t sell”, but prefer to try well-tried trends, that are barely known here, or even ones that are completely new. Our goal is to introduce many new culinary innovations to our guests in order to develop their gastronomical culture, and to always have something exciting for them.

{:}